Eräs nuori miehenalku halusi synttäreilleen iglun. Olen aikojen alussa tehnyt yhden ja niinpä tämä meni ihan vanhasta muistista. Tällaisesta kakusta on hyvä aloittaa marsipaanin tai sokerikuorrutteen kanssa leikkiminen. Ei ole paljon kulmia..

2063174.jpg

Oviaukko on varmaan ilmaston lämpenemisen vuoksi luhistumaisillaan ;)  Tai sitten marsipaani ei ehtinyt vaan kuivua, koska tilaus tuli edellisenä päivänä ja kun vielä koetin vaalentaa massaa valkoisella, niin siinä sitä sitten oltiin.

Sisään kakkuun tuli boysenmarjaa ja diplomaattikreemiä. Marsipaanin alla on kerros kermavaahtoa. Kuorrutuksesta tulisi ehdottomasti parempi sokerikuorrutteesta, mutta se oli päässyt varastosta loppumaan.

 

2063197.jpg

Pingu ja sen kaveri ..Pingu.

 

Tässä vielä muutama vaihekuva kakun teosta :

2186741.jpg

Kokoa kakku nurinpäin vuokaan .jossa olet tehnyt pohjan, kelmua alle, niin irtoaa mukavasti. Lado vuoroin pohjaviipale ja täytettä. Itse laitan näihin kakkuihin aina liivatetta täytteeseen, ja pidän hyytymässä seuraavaan päivään. Kakku pysyy näin varmasti kuosissaan kun sitä päällystetään.

 

2186744.jpg

Kun vuoka on täynnä, laita kylmään yöksi tai väh. neljäksi tunniksi.

 

2186733.jpg

Kaulitse sokerikuorrute tai marsipaani leivinpaperin päällä n.2-3 mm paksuiseksi.

 

2186730.jpg

Laita kuorrutteen alle joko voikreemi tai kermavaahto. Mikäli säilytät kakkua pidempään, voikreemi on parempi ratkaisu. Kerma antaa kosteutta päällysteeseen ja jo seuraavana päivänä kakku on "märän" näköinen.

 

2186746.jpg

Leivinpaperin avulla saat helposti kuorrutteen kakun päälle, vältyt repeämiltä.

 

2186749.jpg

Leikkaa ylimääräiset reunat taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla.

 

2186750.jpg

Tee tylsällä veitsellä varovasti viivat muistuttamaan jäälohkareita. Lisää tomusokeria lumeksi ja suuaukko marsipaanista sekä pikkuvipeltäjiä somisteeksi :)