Kesälomareissulla oltiin reilu viikko Miehen siskon perheen luona ja seuraavanlaista nähtiin ja tehtiin : 

Ensimmäinen paikka, johon lähdin ihan seuraksi vaan talon Rouvalle, oli Billnäsin Antiikkimarkkinat Pohjan kunnassa. Itse en nyt antiikista isommin mitään ymmärrä, mutta katselen kaikkea kaunista ihan sujuvasti. Tavaraa siellä vaan oli niin paljon, että jo puolessa välissä kierrosta oli "muistikortti" täynnä. Tällaisia mielenkiintoisia asioita tarttui kameraan :

1771910.jpg

Todella monikäyttöinen mittakannu. Tällä saattoi mitata melkein mitä vaan, jauhot, sokerit, siirapit  jne. Sulalle voillekin oli oma asteikkonsa. Hintalappu on valottunut, mutta mikäli muistan yhtään, hinta oli useita kymppejä, oliko peräti 80 €...

 

1771905.jpg

Purkkisarja nimillä. Osattiin sitä ennenkin, nykyäänhän tämä on suurinta huutoa. Purkkirivistön olisi saanut reilulla kolmellasadalla . Ei tarttunut mukaan.

 

1771914.jpg.

Kuparipannu poikineen.

 

1771895.jpg

Englantilaista perua oleva pieni rikkalapio. Uskomattoman kaunis esine, hopeoitu ja varsi norsunluuta. Tällainen olisi kätevä vaikka pasteijoiden tai leivosten annostelussa korkean takareunan ansiosta.  Kuvitelkaa rasvainen pasteija, joka aina meinaa pudota pois kyydistä. Tällaisia voisi joku näppärä alkaa tekemään. Teräskin kävisi materiaaliksi eikä norsuja tarvitsisi lähteä jahtaamaan vartta varten ;)

 

1771920.jpg

Kuparisia kakkuvuokia. Näitä voisi alkaa jopa keräämään, käyttöäkin löytyisi, eivät olisi pelkkiä koristeita.

 

1771898.jpg

Tämä hevonen on varmaan  joskus aikoinaan ollut jonkun pikkutytön tai -pojan suurin aarre. Huonosta kunnosta huolimatta voi kuvitella miten hieno se on ehjänä ollut.  Kuvan otin meidän heppatytölle:)

 

1771909.jpg

Sitten vielä sarjaan "karmeat löydöt":

Tämä rahi vai mikä lie oli valmistettu seepran nahasta ja jalkoina oli oikeat seepran kaviot...

Matkakertomus jatkuu...