1417682.jpg

Tein pääsiäiseksi pakastimeen mokkapaloja, jos vaikka kakun syönti alkaa tökkimään...Näitä ohjeita on kymmeniä ja kymmeniä  ja tässä taas yksi. Tällä ohjeella tulee pellillinen aika ohutta pohjaa, itse teen tämän aina kaksinkertaisena syvälle pellille ja leikkaan siitä aika pieniä paloja. Pohja on aika "tiukkaa" ja murenevaa, mutta sellaisesta meillä tykätään.

Pohja:

3 munaa

3dl sokeria

200g voita tai margariinia(sulatettuna)

2dl maitoa

5dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

3rkl kaakaojauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri .Sekoita kuivat aineet keskenään Lisää vaahtoon vuorotellen rasvaa, maitoa ja jauhoseosta. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä. 

 

Kuorrutus: 

1/2 dl notkeaa voita tai margariinia

1dl tomusokeria

1 muna

3 rkl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

1/8 tl suolaa

1/4 dl maitoa

2,5-3 dl tomusokeria

 

Vatkaa rasva ja tomusokeri sekaisin. Lisää muna (vatkaa vähän lisää)  , kaakao,suola,vaniljasokeri ja maito.Lopuksi lisää tomusokeria niin paljon että kuorrutus on sopivan tuntuista. 

Tämä kuorrutus on enemmänkin levite (ohje alunperin amerikkalainen) ja se jähmettyy todella hitaasti.Itse leikkaan levyn paloiksi ja pakastan pellillä. Jäätyneenä nostelen palat pakasterasiaan.

Kuorrutteen voi tuunata itselleen mieleiseksi muuttelemalla aineiden suhteita. Itse nakkelen aina kuppiin aineita enkä juuri mittaile. Muulla ei ole väliä kuin että sitä on liikaa että tytöillekin jää kuppiin puhdistettavaa:)