Tämä on sitten se meidän perheen lemppari- kahvileipä. Aina pitäisi olla tiikeriä tarjolla. Olen ihastunut tähän ruusuvuokaan ja teen melkein kaikki kakut tällä. Muoto on tosi kaunis, niinpä yksinkertaisestakin kakusta tulee juhlava.

Perusohje on anopilta peräisin,olen sitä vähän muutellut liköörillä ja suklaalla.Vuoka on tavallista vuokaa suurempi ,joten olen hiukan suurentanut alkuperäistä ohjetta.

 

300g margariinia

4dl sokeria

5 munaa

5dl Anni Helena-jauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2-3 rkl kaakojauhetta

(Dumle-likööriä)

tummaa suklaata rouheena

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa lisää. Sekoita  jauhoihin leivinjauhe ja vanilja ja lisää jauhot taikinaan. Vuoan pohjalle n.2/3 taikinasta ja loppuun taikinaan kaakaota maun mukaan. Jos panet kakkuun likööriä, lisää vähän jauhoja ettei taikina löysty liika. Liköörin lisään yleensä koko taikinamäärään ja suklaarouheen voi lisätä kaakaoseokseen.

Paista kakkua 160 asteessa n. tunti ja anna seisoa vartti ennen kumoamista. Kokeile kuitenkin kypsyys tikulla ennenkuin otat uunista. Yleensä paistan kakut 175 asteessa mutta tässä vuoassa kakku paistuu alemmalla lämmöllä eikä pinta paistu liikaa ja mene kovaksi.Vuoka on valualumiinia ja teflon-pinnalla mutta suihkautan silti vuokaspraylla,että kakussa säilyy kaikki "terälehdet".