Ystäväni halusi kiittää valmistuttuaan työtovereitaan tuesta ja silloinhan on sopiva aika iskeä kakku pöytään Silmänisku

Täytyy kyllä sanoa että jokainen kakku, jonka tekee, antaa jonkinmoisen oppitunnin... niin tämäkin. Siihen asti meni hyvin kunnes tein viimeisen, keväänvihreän kerroksen kakun pintaan. Kakku oli ollut jo tuntikausia hyytymässä ja kyllähän se viimeinenkin kerros hyytyi, mutta hyytyi kakun viereen lautaselle ja jääkaapin pohjalle valuen siitä kaikkiin mahdollisiin sopukoihin. Kävin onneksi varajääkaapilla vielä myöhään illalla, kun ajattelin poistaa reunavuoan valmiiksi aamua varten ja siellähän se ylläri pylläri odotti kaikessa vihreydessään. Jostain ihmeen raosta "liemi" oli päässyt valumaan reunavuoan ja täytteen välistä, mysteeri minulle vieläkin.

No, ei muuta kuin uusi liemi tulemaan ja sen kanssa sitten kävin vähän väliä tarkistamassa tilanteen eikä mitään ongelmaa ilmennyt Nauru Paitsi valmiissa kakussa huomasin sitten että yksi sakara oli jäänyt vähän vajaaksi toisesta kerroksesta.

1275328611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1275328511_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja sitten ohjetta :

 

Pohja :

200 g keksimurua (kaura tai digestive)

n. 90 g voita sulatettuna

Sekoita keksinmuru ja voi,  painele reunavuokaan.

 

Mansikkatäyte:

3 prk valion mansikkakerma

1,5 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sokeria

1 tl Sallisen vaniljasokeria

2 rkl limen mehua

6 liivatetta

 

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää tarvittaessa sokerit. Laita kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumenettuun limemehutilkkaan ja lisää täytteeseen vatkaten. Kaada keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita. Anna jähmettyä 3-4  tuntia jääkaapissa.

 

Kiille :

3 dl lime- tai hedelmämehua

3 liivatetta

vihreää elintarvikeväriä

Laimenna mehua tarvittaessa ja lisää sokeria jos siltä tuntuu, makuasia nimittäin. Itse käytin kakun kiilteeseen Pirkan hedelmäjuomaa, johon lisäsin puolen limen mehun, kun en limemehu-tiivistettä kaupoista löytänyt. Värjää mehu vihreäksi pikkuhiljaa väriä lisäämällä, aina sitä lisää, mutta otappa pois...Silmänisku  Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet tilkkaan mehua ja lisää kylmän loppumehun sekaan. Kaada lusikan kautta täytteen päälle ettei tule yllätyskraatereita pintaan.  Anna jähmettyä jääkaapissa, kunnes ei enää "tytise".

Koristele mansikoilla tai marsipaanikoristeilla kuten allekirjoittanut.