Piiiitkästä aikaa tapahtuu kakkurintamalla. Kummityttö halusi kakun, jossa on vinot kerrokset ja jo ihan mielenkiinnosta piti yrittää sellainen tehdä.
Harjoitusta vaatii tämäkin ja rutkasti, pari seikkaa tuli jo kantapään kautta koettua tämän tötterön kanssa. En ikinä tee tätä gluteiinittomasta jauhosta (liian pehmyt), paras olisi varmaan amerikkalaistyyppinen sienikakkupohja. Enkä myöskään käytä kuorrutukseen sokerikuorrutetta ! Se on vaan niin herkkä halkeilemaan, kuten kuvasta voi huomata...
Oikeastaan tälläinen kakku pitäisi olla huomattavasti jyrkemmin alaspäin kapeneva, mutta kun tiedossa oli 100 km peräkontissa kuljetusta räntäsateessa kesärenkailla, en ottanut sitä riskiä, että kakku pötköttää perillä kyljellään
Mukava oli tätä kokeilla ja varmaan jatkoa seuraa tarinaan uusin kujein...
Onnea Essille ja myös Jukalle Helsinkiin,
ilmankos täälläkin liput tangossa liehuu !!!
Kommentit