Yllätysvieraille tein tänään tällaisen.  Mukava kakku, kun sitä voi muunnella loputtomiin vain täyteenä olevia marjoja tai hedelmiä vaihtamalla. Tällä kertaa jääkaapissa oli mansikoita ja siitä se ajatus sitten lähti...

1715840.jpg

 

Pohja:

150g margariinia tai voita

1,5 dl sokeria

4 keltuaista

2dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

vaniljasokeria

 

Päälle:

4 valkuaista

2 dl sokeria

mantelilastuja

 

Väliin:

1 prk sitruunarahkaa

1 prk flora vispiä

2-3 rkl sokeria

marjoja tai hedelmiä

( tomusokeria )

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset  yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen. Tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Tee leivinpaperiin kaksi samankokoista ympyrää ja levitä ensin pohjataikina ympyröiden sisälle ja sitten marenki ja viimeiseksi mantelilastut. Voit voidella leivinpaperin öljyllä,  jotta pohja irtoaa helpommin . Paista 175 astetta n. 20-25 min, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja siirrä toinen pohjista varovasti tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja sokeri  Levitä täyte pohjalle.Viipaloi hedelmät tai marjat ja laita täytteen päälle. Lopuksi nosta toinen pohja kanneksi ja koristele.

Rahkaksi laitoin tähän sitruunarahkan, koska se korostaa mukavasti mansikan makua. Alkuperäisessä ohjeessa täyte on kai pelkästään kermaa, mutta rahkakin väliin kyllä käy :)