Joskus kun tarvitsen nopeasti paljon pieniä kukkia kakkuun ,teen ruusuja rullaamalla marsipaanisuikaleita. Alunperin olen nähnyt tämän tapaisia kukkia Kakkupuodin Pauliinan tekemänä ja siitä sitten vähän säätänyt.
-:-:-:-:-:-:-:-
Tekovaiheita :
Ruusujen teko alkaa siitä,että kaulitaan marsipaani levyksi Sitten leikataan suikaleita, jotka ovat toisesta päästä kapeampia. Itse leikkaan suikaleet pizzaleikkurilla.
Marsipaanisuikaleen toinen sivu painellaan ohueksi ja leveämpää päätä hieman pyöristetään. Sitten aletaan rullaamaan niin, että ohuempi reuna tulee ylöspäin ja muodostaa terälehdet ruusuun (toiseksi ylimmäinen rulla on näköjään väärinpäin). Rullauksen aikana voit alkaa levittämään reunaa vähän ulospäin jos tahdot että kukka "aukeaa". Suikaleiden pituutta, leveyttä ja paksuutta vaihtelemalla saa todella monennäköisiä kukkia.
Kommentit