Tilasin Ullanunelmasta siirtokuva-arkkeja ja heti piti päästä kokeilemaan miten se käyttäytyy. Kakusta tuli aika matala joten kuvio ei oikein hyvin näy, mutta saatte toivottavasti jonkinmoisen käsityksen.
Pohjana on tavallinen kääretorttulevy, täytteessä on pari purkkia flora vispiä ja yksi purkki vaniljarahkaa. Sekaan laitoin kaksi desiä puolukkasurvosta jossa on vähän sokeria ja puoli levyä valkosuklaata sulatettuna.Hyydytin seoksen neljällä liivatteella ja nakkasin vielä mukaa desin kokonaisia jäisiä puolukoita. Maku jäi kyllä jotenkin vaisuksi, ensi kerralla laitan enemmän puolukkasurvosta tai vaikka puolukkalikööriä.
Koristelu meni sitten vähän hutaisemalla, ei oikein säteillyt tänään ;) Valkosuklaata tuli keskelle iso kasa ja sitä sitten yritin peitellä pikkuruusuilla..
Tästä se lähtee...
Leikkaa isosta levystä suunnilleen kakun korkuiset suikaleet.
Sulatettu valkosuklaa päälle.
Vedä lastalla tasainen ohut kerros kalvon päälle.
Pyöräytä kalvo kakun ympärille ja laita jääkaappiin jähmettymään kunnes suklaa on varmasti kovettunut.
Vedä kalvo pois ja kuvion pitäisi jäädä kakkuun kiinni.
Kalvon käsittely on varmaan helpompaa tumman suklaan kanssa koska se jähmettyy huomattavasti nopeammin kuin tämä valkoinen. Valkoinen sulkaa alkaa pehmitä heti uudelleen kun se on huoneenlämmössä.
Kakku leikkautui nätisti eli suklaata siirtokuvan alla oli juuri sopivan ohuesti.
Kommentit