Yle on avannut joulukuussa naisille suunnatut nettisivut nimeltään OLOTILA. Minuun otti helmikuussa yhteyttä toimittaja Rita Trötschkes ja pyysi antamaan jonkun keväisen kakun reseptin. Kehittelin tämän nimenomaisen kakun tarkoitusta varten ja Tamperelainen konditoria valmisti sen sitten kuvauksia varten , kun ei minulla ollut Tampereella käyntiä ;)

Eli jos haluatte käydä katsastamassa jutun se löytyy osoitteesta http://olotila.yle.fi/sisallot/ruoka-ja-juhlat/olotilan-testaama-paasiaiskakku

Lisäsin tähän juttuun loppupuolelle myös ohjeet kaksivärisestä pursotuksesta.

 

1236973436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Trooppinen suklaakakku
 
 
Pohja:
 
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhe ( Van Houten )
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


 
Kostutukseen:
 
3 dl hedelmämehua

 
 
Väliin:
 
2-3 dl trooppinen hillo ( Den Gamle Fabrik )


  
Täyte:
 
1 prk Flora vispiä
2 prk sitruunarahkaa tai vaniljarahkaa ( Valio )
4 liivatelehteä
4 rkl kiehuvaa vettä


 
Päälle:
 
2-3 prk Flora vispiä
5 tl vaniljakreemijauhetta ( Sallinen )
 
 

 
1. Laita uuni lämpiämaan 175 asteeseen keskilämmölle ja voitele ja jauhota kakkuvuoka ( 25 cm )
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
5. Laita vesitilkka kiehumaan ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa täytettä varten Flora vispi vaahdoksi ja sekoita rahkat joukkkoon. Sokeria ei tarvitse lisätä, koska maustetuissa rahkoissa on jo sokeria mukana. Maistele seosta ja lisää sokeria jos siltä tuntuu.  Lisää veteen sulatetut liivatteet nopeasti vatkaten joukkoon.
7. Laita kakun molempiin väleihin ensin hilloa maun mukaan ja sitten puolet kerma-rahkaseoksesta. Laita koottu kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte hyytyy. Voit koota kakun myös samaiseen vuokaan nurinpäin jossa teit pohjan, mutta laita vuokaa tuorekelmu, jotta kakku irtoaa siitä helposti.
8. Vatkaa Flora vispi kuorrutusta varten kovaksi vaahdoksi. Lisää alkuvaiheessa siivilän läpi vaniljakreemijauhe sekaan. Kreemijauhe tekee kermasta jäykempää ja pursotuksista tulee näin selkeitä ja teräväkanttisia.
9. Koristele.

 

1236973611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä vielä hieman  ohjeita tuohon kaksiväriseen pursotukseen :

 

1239003141_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vatkaa kerma, värjää osa haluamallasi värillä ja jaa kahteen pursotinpusiiin.

 

1239003177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pursota värillistä kermaa pussiin sauman kohdalle noin sormen paksuinen nauha.

 

1239003223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytä pussi varovasti valkoisella kermalla.

 

1239003260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tyllaa kääntämällä saat väriraidan näkymään eri kohdassa.